Лицензирани букмейкъри

Winbet

4.8/5 - (5 votes)
Winbet е лицензиран български букмейкър, който разполага...... Вижте повече

Inbet

4.3/5 - (9 votes)
InBet се появи в онлайн хазартното пространство...... Вижте повече

Bwin

4.4/5 - (15 votes)
Букмейкърът Bwin е основан през 1997 г....... Вижте повече

Efbet

4/5 - (1 vote)
Букмейкърът Efbet е собственост на българската компания...... Вижте повече

Betano

4.6/5 - (30 votes)
Постоянно актуализиращи се бонус оферти и турнири...... Вижте повече
Bet365 casino

Bet365

4.6/5 - (5 votes)
Bet365 е онлайн букмейкър, който предоставя на...... Вижте повече

Palms Bet

4.6/5 - (12 votes)
Лесна навигация Прави впечатление много доброто структуриране...... Вижте повече

Лицензирани букмейкъри в България 

Секторът за онлайн залагания в България преживява бърз разцвет. Броят на компаниите, предлагащи онлайн хазартни игри, се увеличи значително през последните години. Въпреки това, някои от тях не разполагат с валидни лицензи, които да им позволяват да осъществяват хазартна дейност. Тези компании не се контролират от българските регулаторни органи, което води до затруднения при разрешаването на спорове и проблеми, които могат да възникнат с тях. Всички онлайн лицензирани букмейкъри в България са покрили успешно изискванията за получаване на валиден лиценз на Националната агенция за приходите (НАП), основният регулатор за хазартния сектор в България.

Актуален списък на организаторите на онлайн хазартни игри в Българи е представен в сайта на НАП, където има налична и информация относно видовете игри, които са разрешени за организиране. Важно е да се знае, че лицензите имат определен период на валидност и трябва да се подновяват. Ако букмейкърът не поднови лиценза си след изтичане на срока, той губи правото си да организира хазартни игри в страната .

Лицензът е от съществено значение за компаниите, които предлагат онлайн залагания. Той е правно разрешение, което й позволява да предлага услуги за залагане на своите клиенти и осигурява:

 1. Легалност и законност: Лицензираната компания е законно допустима да предлага услугите си на пазара и клиентите ѝ могат да имат доверие в нейната законосъобразност и сериозност.
 2. Защита на играчите: Лицензираните компании са изпълняват строги правила и регламенти, които имат за цел да гарантират защитата на играчите. Тези правила включват мерки за предотвратяване на измами, контрол върху пристъпването към залагане от непълнолетни лица и подкрепа при проблематични игри.
 3. Финансова стабилност: Лицензираните компании трябва да отговарят на строги финансови изисквания, включително запазване на средства на отделен сметка и задължително да предоставят редовни финансови отчети. 
 4. Регулаторен надзор: Лицензираните компании са подложени на редовни проверки и одити, за да се гарантира спазването на правилата и предоставянето на честни и прозрачни услуги на клиентите.
 5. Достъп до пазара: Без лиценз, компанията няма право да предлага своите услуги в съответната държава и рискува да бъде обект на правни преследвания или наказания.

Отговорност на регулаторните органи във всяка страна да следят за придържането към всички закони и правила, за да защитят играчите и да се осигури честна и безопасна игрова среда. Различните комисии за хазарта и регулаторни органи имат различни стандарти и изисквания за лицензирането на операторите на сайтове за залагания. Освен лиценз от една комисия или орган, букмейкърите може да притежават лиценз и в други държави и така да развиват дейност съобразно законите и изискванията на съответните други пазари.

Лицензирани Букмейкъри в България

Играта в сайта на компания за онлайн залагания, която няма лиценз, може да доведе до редица сериозни рискове за играчите. Такива са:

 1. Несигурност за финансовите средства: В случай на фалит или изчезване на компанията, играчите може да загубят своите пари без възможност за компенсация.
 2. Неадекватна защита на личните данни: Липсата на задължението да спазват строги правила за защита на личните данни може да доведе до изтичане на данни с лична информация и потенциална злоупотреба с нея, като например кражба на самоличност.
 3. Липса на справедливост и прозрачност: Без лиценз компанията не е подложена на никакъв надзор или регулация, което отваря възможност за непрозрачни практики – честност на игрите или възможност да изтеглят печалбите си.
 4. Липса на подкрепа при проблеми: Нелегалните компании нямат задължението или ресурсите да предоставят помощ и подкрепа на играчите, които имат проблеми с компулзивно залагане или други игрови зависимости.
 5. Подлагане на измами и незаконни дейности: Играчите рискуват да се озоват в схеми на измама или да подпомагат незаконни практики, като изпиране на пари от незаконни източници.

Често задавани въпроси:

1. Как да се разбере дали даден онлайн сайт за залагания има лиценз?

Проверката на онлайн сайт за залагания за лиценз става в следните стъпки:

1. Проверка на лицензната информация на сайта: Лицензите и регулаторни органи са посочени на видно място на уебсайтовете. 

2. Проверка на уебсайта на регулаторния орган: В уебсайта на регулаторния орган може да се провери за актуалния списък с лицензирани оператори.

3. Проверка на репутацията и отзивите за компанията: Анализ на мненията  на потребителите и споделения игрален опит, за да се получи представа за надеждността и легитимността на оператора.

4. Консултация с регулаторни органи: Да се потърси информация от регулаторния орган на съответната юрисдикция и да се поискат данни относно статута на оператора.

2. Какви са бонусите, когато се залага в лицензиран сайт?

За играчите, изборът на лицензиран сайт за залагания предоставя редица предимства. Такива са сигурност в регулирането и честността на игрите, защитени начини за плащане и гаранции за сигурността на личните данни на играчите. В случай на спор, играчите могат да се обърнат към регулаторните органи и да подадат жалба, за да защитят своите права.

Наличието на лицензи не само гарантира законосъобразността на дейността, но и създава конкурентно предимство за букмейкърите. Лицензираните сайтове имат по-голям авторитет и доверие сред играчите, което води до повече потребители и по-добра бизнес позиция. Операторите са подложени на редовни проверки и контрол от регулаторните органи, което гарантира прозрачност и отговорност в дейността им. Компаниите, които оперират без лиценз, могат да бъдат наказани от регулаторите, които да им наложат глоби или да ги въвлекат в съдебни производства. Без лиценз, компаниите рискуват загуба на доверието на потребителите и негативна репутация, което може да има сериозни последствия за бизнеса.

3. Кой лицензира компаниите за залагания?

Фирмите за онлайн залагания се лицензират от регулаторни органи в съответните юрисдикции, където те предлагат своите услуги. Регулаторните органи са отговорни за надзора и регулацията, осигурявайки спазването на определени стандарти и правила за дейността.

В различните страни и региони регулационните органи, които лицензират фирмите за онлайн залагания са:

в Обединеното кралство – Комисията за хазарта на Обединеното кралство (UK Gambling Commission), в Гибралтар – Комисията за хазарта на Гибралтар (Gibraltar Gambling Commissioner), в Малта – Малтийската игрална асоциация (Malta Gaming Authority), в Испания – Дирекцията за хазарта (Dirección General de Ordenación del Juego), в Италия – Администрацията на Държавния монопол за хазарта (Amministrazione Autonoma dei Monopoli di Stato), а в Швеция – Инспекцията по игри (Spelinspektionen).

 

В България Националната Агенция по Приходите (НАП) е отговорна за издаването на лицензи за хазартни дейности и е регулаторът, който следи за спазването на законите и нормативните разпоредби. В своята роля НАП играе важна роля в контролирането и регулирането на онлайн залаганията в страната.

Интересните и най-високо оценени компании за залагания, които работят в България и са търсени сред играчите. По-голямата част от тях работят с лиценз, издаден от съответните органи, което гарантира надеждността на плащанията и спазването на всички законови разпоредби.

Букмейкъри с лиценз за България

Обзор на популярните лицензиране букмейкъри в България

Нека оценим най-популярните лицензирани букмейкъри в България по броя на пазарите и дълбочината на листване, наличието на високи лимити на ставките, както и ефективността и качеството на техническата поддръжка в тези компании. Представяме на вашето внимание списъка с най-популярните онлайн букмейкъри в България по тези параметри:

 • Bet365
 • Бета
 • Bwin
 • 22bet
 • Winbet
 • PalmsBet
 • Betway
 • Efbet

Избор на най-подходящия букмейкър

От правилния избор на букмейкър зависи много и към този процес трябва да се подходи сериозно и внимателно. Някои играчи предпочитат високи коефициенти за събития, други се фокусират върху различни бонуси и промоции, а някой търси компания, която ще предложи пазари за залагане, които конкурентите нямат. Не забравяйте, че сега хората са свикнали да бъдат мобилни и наличието на висококачествено приложение от компания повишава рейтинга й в очите на потребителите.

Следователно, първо трябва да определите за каква конкретна цел се нуждаете от този или онзи букмейкър. Най-добрият вариант би бил да създадете акаунти в няколко букмейкъра, защото понякога е много трудно да постигнете всички необходими предимства само с един букмейкър. Но не трябва да има твърде много такива сметки, в противен случай ще се объркате и няма да можете да получите пълните дивиденти от вашите инвестиции.

Важно е компанията за залагания да има лиценз за дейност в България.

Един от основните критерии за избор лицензирани букмейкъри в България е компанията да притежава лиценз, издаден от Национална агенция за приходите. Тук основното предимство за играча е, че той има къде да изпрати оплакванията си в случай на спорове и при затруднения по време на играта или при теглене на печалби.

Някои букмейкъри нямат такъв лиценз в България, но пак са достатъчно изрядни. Липсата на такова разрешение обаче ограничава действията и правата на участника, което може да има отрицателно въздействие в бъдеще. Затова се опитайте да изберете легална организация, за да избегнете недоразумения.

Къде да откриете най-добрите шансове за печалба?

Преди да избере букмейкър, всеки играч се опитва да определи къде ще му бъдат предложени най-атрактивните котировки, тъй като сумата на потенциалните печалби зависи от това. През последните години компаниите донякъде изравниха числата на коефициентите и сега няма сериозна разлика между тях по този параметър. Има обаче и такива, които предлагат някои предимства при залагане, което увеличава шансовете за печалба. Ще се опитаме да определим най-оптималния букмейкър в това отношение от горния ни списък.

Избор на лицензиран букмейкър

Можете да започнете с най-младата компания на българския пазар Betano , която се появи в страната съвсем наскоро, но вече се е наложила в Гърция, Румъния и Кипър под името Stoiximan . Букмейкърът е с един от най-високите коефициенти в нашия рейтинг, а и сред всички букмейкъри в България.

Конкуренция на Betano в тази област може би са Bet 365 и Winbet , които отдавна се считат за разпознаваеми букмейкъри в европейското пространство и могат да се похвалят с не по-малко ниски котировки за спортни събития. Останалите организации в нашия списък също предлагат доста атрактивни числа, но не могат да се мерят с това трио в спортове като футбола, например.

Кои лицензирани букмейкъри в България предлагат най-щедрите бонуси?

Друг важен момент, от който се интересуват играчите, е наличието на богат избор от бонуси и промоции. За някои участници в пазара на залагания този нюанс е ключов и трябва да му се обърне по-голямо внимание.

Ако избирате от надеждни букмейкъри в нашия списък, то и тук лидерството е на Betano , който предлага стартов бонус от 100% до 300 лева. Следват няколко компании, чиято щедрост варира от 200 до 250 лв.

Има обаче един важен нюанс при залагането на тези средства. В някои букмейкъри трябва да увеличите сумата на бонуса няколко пъти, за да я изтеглите в основната сметка. Но има онези букмейкъри, които предлагат най-интересните опции тук. Например в Bet 365 изискването за залагане е (1), в Winbet – (4), в Bwin и Betano – (5), а в PalmsBet и Sesame – (6).

Трябва да добавим, че минималната сума на първоначалното попълване на депозита за получаване на стартов бонус в компаниите от нашия списък е 10 лева. При залагане букмейкърът посочва минималния праг на коефициентите за събитието, който е най-нисък при Bet 365 (1.20) и Winbet (1.30), при В BC Betano и PalmsBet достига до 1.50.=

Друго приятно нововъведение на надеждните лицензирани букмейкъри в България е функцията Cashout, която ви позволява да изчислите залога преди края на събитието. Да, сумата на печалбата в този случай ще бъде малко по-ниска, отколкото при окончателното уреждане, но винаги имате възможност да вземете парите, ако се съмнявате в изхода от конфронтацията.  

Коя компания е водеща в качеството на техническата поддръжка и нивото на мобилните приложения?

Когато избирате най-добрия букмейкър, не трябва да пренебрегвате избора на компания, която предлага най-ефективната техническа поддръжка и най-пълните приложения за мобилни устройства. Това е от все по-голямо значение в наши дни, тъй като играчите искат да разрешават всички спорни въпроси възможно най-бързо и да могат да правят залози по всяко време и навсякъде с качествен ресурс от организацията.

Нека кажем веднага, че отделът за техническа помощ на всички компании от нашия списък, без изключение, работи денонощно 24/7, което само радва участниците в пазара на залагания. Но дори и тук има двама лидери, които имат по-бърза и по-пълна поддръжка – това са букмейкърите Bwin и Betano .

Що се отнася до качеството на мобилните приложения, в момента почти всички букмейкъри предлагат на своите клиенти такава възможност.

Като заключение можем да обобщим, че изборът на оптималния букмейкър е много важен момент за залагащия. Всички изброени в списъка ни имат основно предимство – работят с лиценз в България. А вече кой да изберете като основен – това зависи единствено от вас!